over Brugge

Brugge Groenerei bootjes Jan DHondt

Een event hosten in het hart van een historische binnenstad als Brugge is een uniek gebeuren. Brugge is een stad met een rijke geschiedenis die het UNESCO-label van Werelderfgoedstad opleverde. Alle hotels, attracties en musea liggen op wandelafstand van het BMCC.

meer informatie

Aanbod Brugge

Hotels BMCC Brugge

overnachten in brugge

Maak jouw verblijf in Brugge onvergetelijk. Kies uit één van de vele overnachtingsmogelijkheden die de stad te bieden heeft. Van chique hotels en gezellige familiepensions over charmante gastenkamers tot verrassende vakantiewoningen; er is voor ieder wat wils. Contacteer Visit Bruges Convention Bureau voor meer informatie of ga naar de Visit Bruges website (Overnachten in Brugge – Visit Bruges).

BMCC Brugge culinair

Culinair

Brugge is een echte foodie bestemming, van gezellige bistro’s tot gastronomische sterrenrestaurants. Ontdek meer over de gastronomie in Brugge op Visit Bruges. Smakelijk!

Must see in Brugge

BMCC Brugge - omgeving - landschap - over Brugge

Het postkaartje van Brugge

De Brugse reien vormen al eeuwenlang de aderen van de stad, ze kronkelen door de stad heen en trakteren je achter elke bocht op een ander magnifiek zicht. Het wereldberoemde stadszicht vanaf de Rozenhoedkaai, op zowel het Belfort als de reien, is de meest gefotografeerde plaats van Brugge.

De Markt en Burg, dé musts

Het levendige centrum van de stad wordt gevormd door de Markt en de Burg, twee majestieuze pleinen naast elkaar. De Markt wordt al eeuwenlang gedomineerd door het Belfort. Op de Burg pronken het 14de-eeuwse stadhuis en de Basiliek van het Heilig Bloed.

De Vlaamse primitieven

Bewonder meesterwerken die eeuwen geleden in Brugge gecreëerd werden in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en de schatkamer van de Sint-Salvatorskathedraal, Brugges oudste parochiekerk. Ontdek in de Sint-Jakobskerk in het Steenstraatkwartier talrijke kunstschatten geschonken door rijke schenkers uit de buurt.

bourgondische pracht en praal

Ontdek 500 jaar Brugse geschiedenis in het Gruuthusemuseum, een luxueus, 15de-eeuws stadspaleis. Blikvanger is de intieme privékapel die het paleis met de Onze-Lieve-Vrouwekerk verbindt. Pronkstuk binnenin de kerk is de wondermooie witmarmeren Madonna met Kind van Michelangelo.

stil worden in het begijnhof

Het Begijnhof is een ommuurde oase van religieuze rust. De kromgewaaide bomen, witte gevels en stilte weten zelfs de grootste cynicus te charmeren.

Meet you in
Bruges?

Neem contact op met het BMCC team

team bmcc

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?