bmcc treedt toe tot het Flanders heritage venues-netwerk

Het BMCC en elf andere meeting- en congreslocaties treden toe tot het netwerk ‘Flanders Heritage Venues’ van Toerisme Vlaanderen. Dat zijn inspirerende en unieke meeting locaties waarmee we Vlaanderen internationaal presenteren als een kwaliteitsvolle congresbestemming waar beleving primeert. Het netwerk ‘Flanders Heritage Venues’ telt nu 31 meeting locaties in erfgoed verspreid over heel Vlaanderen.

“Nu het congrestoerisme weer volop op gang gekomen is, zetten wij ook deze 12 nieuwe plekken internationaal op de kaart om de internationale uitstraling van Vlaanderen als congresbestemming te versterken”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

De twaalf nieuwe meeting locaties zijn stuk voor stuk erfgoedlocaties of bieden een uitzonderlijke context aan. Ze doorstonden met succes een grondige kwaliteitsaudit zodat ze op internationale congresorganisatoren en -deelnemers een blijvende indruk maken. Ook duurzaamheid en de strategie ‘Reizen Naar Morgen’ van Toerisme Vlaanderen waren belangrijke criteria tijdens de selectie van deze venues.

De drie nieuwe Flanders Heritage Venues in Brugge zijn het BMCC, het Concertgebouw en la Brugeoise.

“Het BMCC kijkt ernaar uit om deel uit te maken van de Flanders Heritage Venues. ‘Brugge’ staat synoniem voor ‘heritage’, en het is een mooie logische stap voor de drie grootste Brugse venues om hier deel van uit te maken. Het bestuur van het BMCC is uitermate verheugd en kijkt alvast uit naar de samenwerking met Toerisme Vlaanderen om samen Brugge en het BMCC nog meer op de (congres)kaart te zetten”, aldus Sarah Cornand, directeur BMCC.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?