Inhuldiging bmcc

Het was een historisch moment voor onze stad. Na jaren van voorbereiding en bouwen werd het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum zaterdag 18 december officieel ingehuldigd voor de pers. Het functionele en duurzame ontwerp is van de hand van architect Eduardo Souto De Moura en META architectuurbureau.

Na zes intensieve jaren staat het team van het BMCC te popelen om organisatoren en deelnemers van beurzen, congressen en andere activiteiten te mogen ontvangen. We zetten de grote lijnen nog even op een rijtje:

  • 2015: beslissing om nieuwe beurshal te bouwen
  • 2016: opmaak plan & uitschrijven ‘design & build’-opdrachT
  • 2017: sloop oude beurshal
  • 2018: gunning opdracht & archeologisch onderzoek op de site
  • 2019: start bouw BMCC
  • 2021: officiële inhuldiging BMCC

De voorbij week werd het gebouw en de omgevingsaanleg opgeleverd. Dit is een belangrijke mijlpaal. Naast een nieuw gebouw werd er ook een nieuw Beursplein gecreëerd. Op het plein pronkt het kunstwerk ‘De Bron’, van Belgisch beeldhouwer Philip Aguirre. Je kan het kunstwerk bewonderen vanop de gloednieuwe zitbanken, een ontwerp van Lucile Soufflet.

de bron

Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. De indrukwekkende benedenverdieping heeft een oppervlakte van 4.500 m² en dient perfect voor beurzen en grotere publieksevenementen. De grote glaspartijen van de beurshal kunnen zelfs worden opengezet en de ruimte zo transformeren tot een groot overdekt plein.

beurshal bmcc

Het congresgedeelte op de bovenverdiepingen biedt plaats aan ruim vijfhonderd personen, er zijn vergaderzalen en er is een prachtige cateringruimte.

catering room bmcc
VIP room BMCC

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?