jci kiest voor het nieuwe BMCC als locatie voor haar europees congres in juni 2022

Van 8 t.e.m. 11 juni 2022 organiseren twee (West-)Vlaamse JCI-afdelingen – Brugge en Houtland – de Europese Conferentie van JCI in Brugge. JCI slaat daarvoor de handen in elkaar met Stad Brugge, Concertgebouw Brugge en het gloednieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum (BMCC). Met het thema ‘Food for Generations’ focust de conferentie zich voornamelijk op zowel de voedselproblematiek als het in de kijker zetten van de gastronomische geneugten van ons land.

Er worden meer dan 2000 deelnemers verwacht uit heel Europa in het BMCC.  De congresdeelnemers ontdekken het prachtige Brugge met haar historisch karakter en aantrekkelijke toeristische plekjes. De stad heeft uitstekende congresmogelijkheden en is alom geroemd om haar erfgoed, cultuur en gastronomie.

Food for Generations

Deze Europese Conferentie start met het thema ‘Food for Generations’. Dominique Persoone zal de openingsavond mee kleur geven.

Om aan de aanhoudende groei van de mensen op de wereld te kunnen voldoen, zal de voedselproductie moeten stijgen met 50%. De huidige uitdagingen omtrent honger, verspilling van voeding en ziektes zoals overgewicht/diabetes wegen zwaar op onze huidige grenzen. Als visie hanteert JCI de oneliner: de mensen inspireren richting een toekomst waar we echt voeding omarmen – met al haar facetten. Er zijn vier pijlers doorheen het thema:

  • Duurzame voedselketen
  • Voeding
  • Gastronomie
  • Het erfgoed van voeding

Doorheen de week zijn er tal van workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken, in combinatie met verschillende festiviteiten in de avond. Op donderdag en vrijdag zijn er ook de Business Days, waar de congresdeelnemer verschillende bedrijven zal ontmoeten.

“Er zullen JCI-leden van alle uithoeken van Europa naar Brugge afzakken. Deze conferentie zal een bekroning zijn van ruim twee jaar voorbereidend werk van onze hardwerkende JCI-leden. We zijn trots dat we samen met Stad Brugge een Europees topevenement naar de mooiste stad van Europa kunnen brengen. Ook is dit één van de eerste grote conferenties in 2022, die doorgaat in zowel het Concertgebouw als het Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum. Een mooie case dus om toekomstige initiatieven aan te trekken en vooral om de complementariteit van beide venues aan te tonen.”, zegt Jonas Maes, COC-directeur van JCI EC Bruges 2022.

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Ik ben bijzonder trots dat we de Europese Conferentie van JCI in onze stad mogen verwelkomen. De timing – kort na de opening van het Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum en vlak voor de drukke zomerperiode – is ideaal. Het congres zal veel bezoekers naar onze stad brengen. Zij zullen een mooi stukje Brugge te zien en beleven krijgen. Heel wat van deze bezoekers zullen op een later tijdstip met vrienden of familie nog eens naar Brugge willen afzakken. Bovendien worden we dankzij dit congres internationaal nog eens extra in de kijker gezet en kunnen we zo onze sterke reputatie als meeting- en congresbestemming bij uitstek bevestigen.”

Over het BMCC

Het nieuwe Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is gelegen op wandelafstand van het  Zand, op 10 minuten wandelen van het station en op 80 minuten met de trein van Brussels Airport. Het is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. Naast de indrukwekkende benedenverdieping met een oppervlakte van 4.500m² – perfect voor beurzen, publieksevents en concerten – is er het congresgedeelte op de bovenverdiepingen.

 

 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?