lezing souto de moura

Echoes of architectural traditions – Eduardo Souto de Moura: een gepassioneerd levenswerk

11 jaar na de ontvangst van de prestigieuze Pritzkerprijs, keert Eduardo Souto de Moura terug naar Brugge naar aanleiding van het recent gerealiseerde Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) samen met META architectuurbureau. In deze lezing georganiseerd door Archipel bespreekt Souto zijn werk: een architectuur die bescheidenheid, kracht en ambitie weet samen te brengen in tijdloze ruimte.

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge door Souto de Moura en META architectuurbureau

Het gebruik van streekeigen materialen, een vormentaal die refereert naar traditie en oorsprong, ruimtes die functionaliteit als vertrekpunt nemen zonder daarbij aan leefbaarheid en intimiteit in te boeten. De signatuur van Souto de Moura blijft, 50 jaar na zijn eerste schetsen onder Álvaro Siza, consistent en helder, ook in Brugge. Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum is puur en monumentaal, maar past – ondanks haar schaal – naadloos in de omgeving. De transparante sokkel, gecombineerd met een massieve kroon uit roodbruine baksteen, herbergt een beurshal, een auditorium, vergaderfaciliteiten, cateringruimtes en een ondergrondse fiets- en autoparking, goed voor 15390 m² bruikbare oppervlakte.

Samen maken we van jouw beurs, meeting of congres een onvergetelijk evenement. Wij zijn er om jouw wensen te laten uitkomen. Klinkt goed? Contacteer ons en we kijken vrijblijvend wat we voor jou kunnen doen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?