BeeMCC honing

Het BMCC maakt eigen BeeMCC honing op groendak

Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum zet een nieuwe innovatieve stap naar duurzaamheid. Er werden twee bijenkasten geïnstalleerd op het groendak van het BMCC, waarin maar liefst 100 000 bijen verblijven. Deze bijenkasten zorgen niet alleen voor een bloeiende bijenpopulatie, maar hebben ook een aanzienlijke honingopbrengst gegenereerd. Per jaar leveren ze samen +- 80 kg BeeMCC honing.

Bijen spelen een cruciale rol in het in stand houden van de biodiversiteit en het bevorderen van de bestuiving van planten. Het Beurs-, Meeting en Congrescentrum erkent het belang van bijen voor het ecosysteem en heeft actie ondernomen om een positieve impact te hebben op het milieu. Door bijenkasten op het dak te plaatsen, wordt een gastvrije omgeving gecreëerd waar bijen kunnen gedijen.

Het honingproject is een symbool van onze inzet voor het milieu en kadert in het grotere geheel van onze duurzaamheidsstrategie en het behalen van de strategische doelstellingen van de Verenigde Naties omtrent duurzaamheid. Het BMCC verkreeg eind juni nog het ‘Green Key’ label waardoor het BMCC nu officieel een duurzame eventlocatie is.

Congressisten die vergaderen in de meeting rooms op de derde verdieping van het BMCC, hebben zicht op het groendak met de bijenkasten. De BeeMCC-honing kan worden aangekocht door bvb organisatoren van events in het BMCC als relatiegeschenk voor sprekers of VIP-gasten.

Brugge is de belangrijkste bijenstad van Vlaanderen. Dankzij dit mooie initiatief zorgt het BMCC ervoor dat de bijenpopulatie in Brugge terug groeit en zo werken we aan een duurzame en groene omgeving.

 

BeeMCC-honing: honey for busy bees

De BeeMCC honing is een natuurlijk product, afkomstig van onze bijenkasten op het groendak. Wens je honing te bestellen voor jouw sprekers, deelnemers, medeorganisatoren? Contacteer ons en we helpen jou graag verder. We beschikken over honingpotten van 500g en 125g.

Samenkomen in het hart van historisch Brugge is uniek.

Een event hosten in het hart van een historische binnenstad als Brugge is een uniek gebeuren. Het BMCC is
gelegen in het hart van Brugge op wandelafstand van hotels, toeristische bezienswaardigheden en wereldberoemde musea.

  • De rechtstreekse treinverbinding van Brussels Airport naar Brugge duur slechts 80 minuten.
  • Brugge heeft 3400 hotelkamers op wandelafstand van het BMCC.
  • Het BMCC heeft een maximum capaciteit van 2500 personen.
  • Een duurzame venue dankzij de zonnepanelen, het groendak, de warmtepompen,…

Samen maken we van jouw beurs, meeting of congres een onvergetelijk evenement. Wij zijn er om jouw wensen te laten uitkomen. Klinkt goed? Contacteer ons en we kijken vrijblijvend wat we voor jou kunnen doen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?