orthopaedica Belgica 2022 congres gaat op 19 & 20 mei door in het BMCC

Het Orthopaedica Belgica 2022 congres rond het thema “The Value of Technology in Orthopaedics” verwacht op 19 & 20 mei een 450-tal Belgische orthopedische chirurgen in het BMCC

Op donderdag 19 en vrijdag 20 mei vindt het Orthopaedica Belgica 2022 congres in het gloednieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum (BMCC) plaats. De conferentie wordt afwisselend georganiseerd door de BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie) en de SORBCOT (Société Royale Belge de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie) verenigingen. Dit jaar is de BVOT aan de beurt. President Prof. Dr. Frank Plasschaert heeft als titel en thema van het congres gekozen voor “The Value of Technology in Orthopaedics: Robotica, Augmented and Virtual Reality, Medical imaging en 3D printing”.

Het congres werd gefaciliteerd in samenwerking met het Visit Bruges Convention Bureau en PCO Semico.  De deelnemers zijn Belgische orthopedisch chirurgen die zich ook met Traumatologie bezig houden.  Internationale gasten zijn de voorzitter van de Duitse orthopedische vereniging en verschillende gastprofessoren uit Frankrijk, Zwitserland en Israël.

Het congres bestaat uit twee dagen van ‘Keynotes lectures’ door internationale en nationale sprekers en is één van de eerste medische congressen dat plaatsvindt in het BMCC.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • The Orthopaedic profession: the human quotient.
  • Orthopaedic trauma: quo vadis?
  • 3D printing.
  • Surgical planning and simulation.
  • What will the future bring: implementering quota ASO, medical training.
  • The robots are coming.
  • Future developments.

Het programma bevat lezingen, videopresentaties en voldoende tijd voor levendig debat en discussie. Naast de belangrijkste technische onderwerpen en hun toekomstige ontwikkelingen is een sessie over de waarde en positie van het ‘Human Quotient’ ingebed met keynote-lezingen van Jean-Noël Argenson uit Marseille en Ignaas Devisch van de UGent.
De juniorleden van subgroep BOTRA zijn actief betrokken bij alle hoofdsessies en zullen onderzoeksverslagen presenteren.

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Ik ben verheugd dat de BVOT gekozen heeft voor Brugge als locatie voor het Orthopaedica Belgica 2022 congres”. Het nieuwe Beurs-, Meeting-, en Congrescentrum is de uitgelezen venue voor het hosten van de plenaire sessies in combinatie met lunch en diner. Het nieuwe gebouw is centraal gelegen in het hart van de stad. De congresdeelnemers kunnen genieten van alle troeven die onze UNESCO werelderfgoedstad te bieden heeft”.

Wat is De BVOT?

De BVOT is een dynamische wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen en junior orthopedisch chirurgen in opleiding. De BVOT is een Vlaamse vzw die ontstond in 1964 en telt vandaag 544 leden.

In 1983 organiseerden zij hun eerste autonoom internationaal Congres, wat vanaf dan een tweejaarlijkse traditie werd. Dit in afwisseling met de Franstalige collega’s op basis van het gentlemen’s agreement “Orthopaedica Belgica”, dat werd vastgelegd in het “Jaarverslag en Ledenlijst” van 1985 – 1986.

Bekijk hier de video van Professor Plasschaert, ambassadeur van het BMCC

Beleef het BMCC

Benieuwd hoe het indrukwekkende gebouw er vanbinnen uitziet? Wandel nu al eens het BMCC binnen terwijl wij nog bouwen. Verplaats je virtueel van de ene naar de andere ruimte en ontdek het gebouw in 360°.

Meet you in Bruges?

Heeft u interesse om uw event in het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge te organiseren ? Contacteer Charlotte Schaek, sales coördinator BMCC – info@bmccbruges.com – +32 50 89 35 47.

 

 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij jou helpen?